Het Transformatiepad

Een bijzondere oproep op Linkedin: Ina Holtrop, docent aan de NHL/Stenden Hogeschool wil het Pieterpad lopen met mensen die bezig zijn met de transformatie in het Sociaal Domein. Ze noemt het: het Transformatiepad.

Ik hoef geen seconde na te denken: wandelen + transformatie, dat gaat over mij! Ik meld me snel bij Ina, die ik nog helemaal niet ken. En omdat zij in het hoge Noorden woont vraag ik haar meteen om in Zuid-Limburg te komen logeren. Wanneer ik haar ophaal van het station komt ze me lachend met open armen tegemoet. Wat heerlijk om zo met een onbekende van start te gaan!

We wandelen de volgende dag op één van de koudste dagen van het jaar de etappe van Strabeek naar de Pietersberg bij Maastricht. Eigenlijk is het de begin- of eindetappe, maar voor Ina is het een tussenetappe. Daar zit al een wijze transformatieles in, vind ik… En zo zijn er meerdere.

Lees hier de blog van Ina Holtrop: Ontmoeting op het Pieterpad.